Jinnih Beels trok de SP.A-lijst in Antwerpen als onafhankelijke, maar heeft nu toch een partijkaart van de SP.A gekocht. Dat heeft ze bekendgemaakt in Wakker op Zondag op ATV. Ze kocht haar partijkaart twee dagen na de verkiezingen 'om te tonen aan de militanten: ik laat jullie niet in de steek'.

Beels trok als onafhankelijke de SP.A-lijst tijdens de afgelopen verkiezingen. Daarrond was tijdens de verkiezingscampagne heel wat te doen.

Zelf sprak ze over burgerparticipatie, maar Beels heeft zich nu toch een partijkaart van de SP.A aangeschaft.

Jinnih Beels stond aanvankelijk als onafhankelijke op de lijst SAMEN, de samenwerking tussen Groen en SP.A in Antwerpen. Daar kreeg ze de tweede plaats. Toen die samenwerking echter spaak liep, koos Beels ervoor om op de lijst van SP.A te staan. Haar keuze voor SP.A was niet geheel onlogisch. Het was namelijk Tom Meeuws, voorzitter van SP.A-Antwerpen, die haar naar de politiek lokte.

Uiteindelijk werd Beels lijsttrekker op de Antwerpse lijst van SP.A. Maar dan wel nog steeds onafhankelijk. Dat was ze dus ook op 14 oktober. 'Onafhankelijkheid is voor mij altijd belangrijk geweest. Ik wil een keuze zijn voor alle Antwerpenaren', zei ze in het voorjaar over haar keuze om als onafhankelijk op te komen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in