Het centrum van Ronse werd zaterdagnamiddag onveilig gemaakt door een trouwstoet. Het verkeer werd op meerdere plaatsen opgehouden, de wagens voerden gevaarlijke verkeersmanoeuvres uit en maakten meerdere verkeersovertredingen. De politie heeft foto’s op Facebook gedeeld in de hoop de daders te kunnen identificeren.

De trouwstoet trok rond 15 uur door het centrum van Ronse. Aan de stoet namen meerdere wagens deel. ‘De karavaan hield het verkeer op verschillende plaatsen op, passagiers hingen uit de ramen, er werd continu geclaxonneerd, zigzaggen, overdreven snelheid, ... te veel inbreuken om op te noemen’, klinkt het bij de politie van Ronse. ‘We zijn al in het bezit van een aantal filmpjes van het incident. Op basis van de filmpjes zullen we proberen de overtreders te identificeren en beboeten. We roepen iedereen die zelf filmpjes gemaakt heeft van het incident op om deze met ons te delen via een privébericht op onze Facebookpagina. Help ons dit asociaal en ronduit levensgevaarlijk gedrag een halt toe te roepen.’

Volgens getuigen reden wagens op het voetpad, en werd een rond punt geblokkeerd. Nog een getuige zegt dat een ambulance en MUG moesten uitwijken omdat de karavaan het verkeer op een kruispunt had geblokkeerd.

‘De trouw zal nog wat kostelijker worden’, voegde de politie er nog met een hashtag bij.

Trouwstoet begaat verschillende overtredingen in centrum van Ronse: ‘Ambulance en MUG werden zelfs gehinderd’
Foto: politie Ronse

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in