Stoffel Vandoorne:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich gisteren als zeventiende en mag de GP van Mexico door gridpenalty's als vijftiende aanvatten. Van daaruit wil hij tijdens de start profiteren van eventuele chaos en proberen in de punten te eindigen.

"De tijden lagen zeer dicht bij elkaar en het is jammer om dan Q2 met enkele honderdsten te missen. Het toont echter aan hoe dicht alles op elkaar zit," begint Vandoorne zijn terugblik op de kwalificatie. 

"Het was iets kouder vandaag wat het iets makkelijker maakte wat de banden betreft. We zullen echter zien wat de race brengt. Hopelijk zal de bandendegradatie een belangrijke factor blijven en dan zullen we zien hoe het uiteindelijk uitdraait."

"Er zijn altijd kleine dingen die je kan verbeteren en het is hier erg tricky door de hoogte waarop we rijden. Het is echter hetzelfde voor iedereen. Over het algemeen ben ik echter tevreden met mijn rondje en het was zowat het maximaal haalbare vandaag."

Wat de race betreft hoopt Vandoorne stiekem nog steeds op een eventuele puntenfinish, al zal hij daarvoor ook wel op wat geluk moeten gerekend worden.

"Over het algemeen denk ik dat we ons hier iets dichter bij de rest bevinden dan verwacht. Hopelijk kunnen we dat ook tijdens de race tonen. Ik denk dat er mogelijkheden zullen zijn, zeker wanneer de bandendegradatie is zoals eerder tijdens het raceweekend."

"We zullen op wat geluk moeten rekenen indien we goede resultaten willen neerzetten. Tijdens de eerste ronden is er met die smalle bochten altijd wel wat chaos. Ik herinner me nog dat ik hier vorig jaar startte en tijdens de eerste ronde acht plaatsen won. Er kan dan ook veel gebeuren en ik zal opnieuw hetzelfde proberen te doen!"

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: