Vichai Srivaddhanaprabha, de Thaise miljardair die eigenaar is van Leicester City en van het Belgische OHL was een van de vijf inzittenden bij de helikoptercrash, gisterenavond nabij het stadion van de Engelse voetbalclub. Dat heeft Leicester City bevestigd.

Er waren vijf inzittenden waren bij de helikoptercrash, waaronder Vichai Srivaddhanaprabha, eigenaar van Leicester City en OH Leuven. Volgens The Guardian zijn de vijf inzittenden gestorven. Er zouden geen omstaanders gewond zijn geraakt. Er zijn volgens de krant ook geen familieleden van Srivaddhanaprabha betrokken, in tegenstelling tot wat eerder gedacht werd.

Volgens Sky Sports steeg de helikopter – die plaats kan bieden aan zo’n 20 personen – tussen 20.30 en 20.45 uur lokale tijd op vanop het voetbalterrein, maar kreeg het toestel al snel af te rekenen met problemen aan de staartrotor. Even later zou de helikopter dan neergestort zijn op een parking in de buurt. Op foto’s die ter plekke zijn genomen, is een brandend wrak te zien. ‘De motor stopte gewoon. Alles viel stil en toen was er een luide knal’, vertelde een getuige aan BBC Radio 5. Andere getuigen hebben het over een ‘grote vuurbal’.

Vanuit politie, gerecht of de club zelf kwam er nog geen officiële bevestiging, al liet de politie ondertussen weten aan een update te werken.

Vichai Srivaddhanaprabha kocht de Britse club in 2010 en mocht in 2016 met Leicester City de titel in de Premier League vieren. Zaterdag speelde de club 1-1 gelijk tegen West Ham. De Thaise miljardair heeft ook de Belgische club OH Leuven in handen.

Eigenaar Leicester en OHL aan boord van gecrashte helikopter
Foto: Photo News

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in