Brits voetbalicoon in ernstige toestand nadat hij hartaanval kreeg in tv-studio
Steven Gerrard (links) en Glenn Hoddle (rechts) Foto: Photo News
Oud-voetballer en voormalig bondscoach van Engeland Glenn Hoddle verkeert in ernstige toestand in het ziekenhuis nadat hij zaterdag werd getroffen door een hartaanval. De befaamde Brit, die zaterdag zijn 61e verjaardag vierde, werd onwel toen hij in de studio was van BT Sport, het televisiekanaal waar hij als analist voor werkt. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De voetbalshow werd geannuleerd. “De gedachten van iedereen hier zijn nu bij jou, Glenn. Veel sterkte”, schreef presentator Jake Humphrey nadien op Twitter.

Engelse media melden dat Hoddle, die zaterdag zijn 61e verjaardag vierde, met spoed afgevoerd is naar het ziekenhuis. Zijn toestand zou “ernstig” zijn, maar hij zou volgens zijn woordvoerder goed reageren op de behandeling.

Net voor hij in elkaar zakte, hield Hoddle in de tv-studio nog een balletje hoog met co-analist Paul Ince. BT Sport schrapte nadien de rest van zijn namiddaguitzending.

Hoddle was als voetballer jarenlang sterkhouder bij Tottenham, Monaco, Swindon en Chelsea. Nadien was hij van 1996 tot 1999 Engels bondscoach. Voorts had hij ook Swindon, Chelsea, Southampton, Tottenham en Wolverhampton onder zijn hoede.