N-VA, CD&V en Groen vormen coalitie in Oost-Vlaanderen
Matthias Diependaele (N-VA) Foto: BELGA

N-VA, CD&V en Groen hebben een akkoord bereikt om een coalitie te vormen voor het besturen van de provincie Oost-Vlaanderen in de komende legislatuur. Dat melden Matthias Diependaele (N-VA), Marc Roman (CD&V) en Björn Rzoska (Groen) zaterdag in een persbericht.

‘De drie partijen zijn het erover eens dat Oost-Vlaanderen de kans moet grijpen om verder in te zetten op een goed bestuur’, klinkt het.

‘De komende weken zullen intense gesprekken worden gevoerd om een gezamenlijke visie op touw te zetten met het oog op de best mogelijke dienstverlening voor elke inwoner van onze provincie’, vervolgt de mededeling.

Er zijn volgens de coalitiepartners ‘heel wat raakvlakken gevonden tussen de partijen om het beleid de komende jaren te concentreren op duurzaamheid, trage wegen en fietsinfrastructuur, ondersteuning van steden en gemeenten, innovatie, ondernemerschap en burgerparticipatie.’

SP.A en Open VLD verdwijnen daarmee uit het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Over de voordracht van een nieuwe Oost-Vlaamse provinciegouverneur is er overigens nog geen akkoord.