Open VLD en Pro Hoeilaart besturen ook volgende bestuursperiode
Burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) Foto: BELGA

Hoewel Open VLD in Hoeilaart net als in 2012 bij de jongste verkiezingen een volstrekte meerderheid haalde van 12 op 21 zetels, heeft de partij beslist om Pro Hoeilaart opnieuw op te nemen in de coalitie. Dat maakte burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) woensdagavond bekend.

Bij de verkiezingen van 14 oktober behield Open VLD twaalf zetels en verdubbelde coalitiepartner Pro Hoeilaart zijn zetelaantal van twee naar vier. Dit ging ten koste van oppositiepartij CD&V, die een zetel verloor en er vijf overhoudt. De Franstalige UF, die één zetel heeft in de gemeenteraad, diende geen lijst meer in.

Terwijl de huidige bestuursploeg nog bestaat uit de burgemeester, vijf schepenen en de OCMW-voorzitter, doet Hoeilaart het de volgende bestuursperiode met een schepen minder. Behalve de burgemeester bestaat het nieuwe schepencollege uit vier schepenen en een voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BSCD). Pro Hoeilaart ziet zijn zetelwinst beloond met een volwaardige schepen. De partij levert momenteel alleen de OCMW-voorzitter.