Antwerp buigt scheve situatie om en Oostende wint na thriller in Champions League basketbal
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

De Antwerp Giants hebben woensdagavond op de derde speeldag van de Champions League basket een gouden zaak gedaan door thuis met 101-89 te winnen van Hapoel Jeruzalem. Filou Oostende won dan weer met 91-89 na een thriller van het Litouwse Neptunas.

Aan de rust stond het in Antwerpen nog 49-51 in het voordeel van de Israëli’s. De Giants klimmen zo naar de tweede plek in groep C. Na een moeilijk eerste kwart slaagden de jongens van coach Roel Moors er in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jae’Sean Tate kroonde zich tot matchwinnaar met 24 punten, 4 rebounds (1 offensieve en 3 defensieve) en 2 assists.

Jeruzalem is de leider in groep C, Antwerp is eerste achtervolger. Volgende week woensdag trekken de Giants naar het Tsjechische Nymburk.

Oostende trekt aan langste eind in thriller

Filou Oostende won dan weer met 91-89 van het Litouwse Neptunas (rust: 54-46). Na een sterke start van de kustploeg werd het naar het einde van de wedstrijd nog bibberen voor de Oostendenaars. Toch wist het team van trainer Dario Gjergja het hoofd boven water te houden, wat hen een eerste overwinning in groep D opleverde. Zo staat Oostende met 4 punten op de 6e plek. Bologna is leider en heeft 6 punten.

Een sterke Tomas Delininkaitis speelde zich bij de bezoekers in de kijker door 26 punten, 1 rebound en 2 assists te lukken. Bij Oostende was TJ Williams met zijn 14 punten, 5 rebounds en 2 assists van grote waarde.

Volgende week dinsdag krijgt Oostende het Sloveense Petrol Olimpija over de vloer.

Spirou Charleroi zegeviert in Istanboel in FIBA Europe Cup

Spirou Charleroi heeft woensdagavond zijn tweede groepswedstrijd in de FIBA Europe Cup met 62-80 gewonnen van het Turkse Istanboel BB. De jongens van Brian Lynch nemen zo tijdelijk de leiding in groep C over. Aan de rust stond het 37-45 in het voordeel van Charleroi.

Nate Linhart was met 18 punten (2/5 driepunters, 5/7 tweepunters en 2/2 vrije worpen), 4 rebounds en 2 assists de uitblinker bij Spirou.

Charleroi is voorlopig leider met 3 punten uit 2 wedstrijden. De Henegouwers verloren op de eerste speeldag met 77-86 van het Turkse Karisyaka (3e met 2 punten uit 1 wedstrijd), dat later op de avond Donar Groningen (2e met 2 punten uit 1 wedstrijd) ontvangt.

Volgende week woensdag ontvangt Charleroi Donar Groningen in de Spiroudôme.

Sam Van Rossom met Valencia onderuit in EuroCup

Valencia ten slotte heeft op de vierde speeldag van de EuroCup basketbal met 104-93 verloren van het Russische Zenit Sint-Petersburg. Aan de rust stond het nog 49-49. In 20 minuten en 47 scoorde Sam Van Rossom 12 punten voor de Spanjaarden. De Belgian Lion mikte twee driepunters en drie tweepunters in de korf.

Zenit neemt met drie overwinningen en een nederlaag de leiding in groep C. Valencia zakt van de tweede naar de derde plek. Het telt ook drie overwinningen en een nederlaag, maar legt een slechter doelsaldo voor. .