Tiener betrapt met vuurwapen en bijna honderd kogels
Archiefbeeld. Foto: Photo News

De Brusselse lokale politie heeft een vijftienjarige jongen opgepakt die in het bezit was van een vuurwapen en 95 kogels. Het wapen bleek bovendien gezocht in een gerechtelijk dossier dat al liep sinds 2015. Dat meldt het Brusselse parket, dat de jongen heeft toevertrouwd aan de jeugdrechter.

Het was een agent van het Bikers-team die vorige week donderdagavond na zijn werkuren de jongeman opmerkte aan het metrostation Thieffry. De agent zag hoe de jongen een vuurwapen, dat hij achter zijn riem had gedragen, in een rugzak propte. Hij begon de jongen te volgen en verwittigde tegelijkertijd de collega’s van de zone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe), aangezien de feiten zich in Etterbeek voordeden. Een patrouille van de zone Montgomery kon de jongeman, die net thuis was gekomen, oppakken.

De tiener bekende dat hij een vuurwapen had, dat onder zijn bed lag en overhandigde het aan de politie. Het wapen bleek geladen met vijftien kogels en bleek gezocht te worden in een gerechtelijk dossier dat al loopt sinds 2015.

Bij een huiszoeking trof de politie ook nog een metalen doosje aan waarin vijf lege laders, een holsterriem en tachtig stuks munitie van het kaliber 9 mm zaten. Wapen en munitie werden in beslag genomen en de tiener werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.