Bondscoach maakt selectie voor EK veldrijden bekend en mikt resoluut op drie keer goud
Foto: Photo News

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie klaar voor het EK veldrijden, op 4 november in het Nederlandse Rosmalen. Wout van Aert vormt zonder verrassing het speerpunt bij de mannen, terwijl Sanne Cant en Eli Iserbyt (U23) hun titel zullen verdedigen.

Geen Kevin Pauwels of Tom Meeusen

Wout van Aert verscheen vorig jaar in het Tsjechische Tabor niet aan de start. De Nederlander Mathieu van der Poel veroverde toen het goud, voor zijn landgenoot Lars van der Haar. Toon Aerts, in 2016 nog aan het feest, pakte brons. In Rosmalen zullen alle ogen gericht zijn op Van Aert om allicht Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen te leggen. Toon Aerts, Quinten Hermans, Tim Merlier, Daan Soete, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch zullen de wereldkampioen bijstaan. Dus geen Kevin Pauwels of Tom Meeusen meer in de selectie.

Bij de vrouwen mikt Sanne Cant op een nieuwe triomf, de tweede op rij en vierde in totaal. Zij krijgt assistentie van Loes Sels, Kim Van De Steene, Ellen Van Loy, en Laura Verdonschot.

In de beloftencategorie (U23) probeert Eli Iserbyt zijn titel te verlengen. Bij de U23 is, met Michael Vanthourenhout (2013), Wout van Aert (2014) en Quinten Hermans (2015 en 2016) de titel al vijf jaar in Belgische handen.

Belgische selectie

Mannen elite: Toon Aerts, Wout van Aert, Quinten Hermans, Tim Merlier, Daan Soete, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch (reserves: Jens Adams, Vincent Baestaens, Tom Meeusen en Kevin Pauwels)

Mannen U23: Jarno Bellens, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Lander Loockx, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte en Pieter-Jan Vliegen (reserves: Yentl Bekaert, Niels Derveaux en Andreas Goeman) .

Mannen junioren: Ryan Cortjens, Ward Huybs, Witse Meeussen, Thibau Nys, Jelle Vermoote en Wout Vervoort (reserves: Lennert Belmans, Yorben Lauryssen en Jetze Van Campenhout) .

Vrouwen elite: Sanne Cant, Loes Sels, Kim Van De Steene, Ellen Van Loy, en Laura Verdonschot . Vrouwen U23: Axelle Bellaert, Jinse Peeters en Marthe Truyen