'Operatie Schone Handen’: voetballer Fabien Camus aangehouden
Foto: GMAX AGENCY
In 'Operatie Schone Handen', het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal, is de eerste voetballer aangehouden. Fabien Camus werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen van geld. Camus (33) voetbalt niet meer, maar speelde onder andere voor Charleroi, Genk, Antwerp en KV Mechelen. Momenteel werkt hij nog altijd samen met makelaar Mogi Bayat.

Camus is aangehouden en in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen van geld. Dat bevestigen het parket en de advocaat van Camus, Didier De Quevy.

De aanhouding kadert volgens onze informatie in het onderzoek naar de praktijken van makelaar Bayat en niet in het onderzoek naar matchfixing. Camus zit niet alleen in de portefeuille van Bayat, maar helpt hem ook professioneel.

Het is de eerste keer dat een voetballer in 'Operatie Schone Handen' aangehouden wordt. Ook de makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, Karim Mejjati, Dragan Siljanoski, Veljkovics vriendin Marija Bogojevska, ex-advocaat Laurent Denis en scheidsrechter Bart Vertenten zitten nog vast. Dat is ook het geval met Olivier Somers en Thierry Steemans, respectievelijk hoofdaandeelhouder en financieel directeur bij KV Mechelen.