Delhaize stelt nieuwe stadswinkel voor
Ceo Xavier Piesvaux en Brussels burgemeester Philipe Close verrichtten de opening Foto: Kristof Vadino

Supermarktketen Delhaize heeft woensdag de nieuwste telg onder zijn verschillende winkelconcepten voorgesteld: Delhaize Fresh Atelier.

Die winkels zijn vooral gericht op de steden en combineren enerzijds vers bereide maaltijden met een gamma van producten in de winkelrekken. Delhaize schat dat er een potentieel is voor 200 Delhaize Fresh Ateliers binnen drie jaar, zo klonk het woensdag bij de voorstelling.

De winkel aan de Ravensteingalerij nabij het Centraal Station in Brussel heeft een oppervlakte van 80 vierkante meter. In doorsnee mikt de retailer op een winkeloppervlakte van 100 vierkante meter. Naast een heel gamma aan verse bereidingen en het winkelaanbod in de rekken, kan de klant ook zijn bestelling afhalen die hij via de website besteld heeft. Bovenop de 117 bestaande afhaalpunten, kunnen er zo dus tot 200 extra afhaalpunten bijkomen.

De winkel mikt op voetgangers of wie met het openbaar vervoer of de fiets op weg is. Betalen zal de klant doen aan zelfscankassa’s, en vanaf februari volgend jaar moet er ook de mogelijkheid zijn om met de smartphone de producten te scannen en af te rekenen.

Dit jaar komt er nog een winkel bij in Leuven, die in december de deuren zal openen.