In de Pelikaanstraat in Antwerpen is iets na 10 uur woensdagochtend een stelling ingestort. Er vielen één dode en één gewonde, twee werknemers die op de stelling aan het werken waren.

De stelling stond in de Pelikaanstraat bij een hotel in aanbouw - een werf van de firma Cordeel - en was zeven verdiepingen hoog. Volgens het bouwbedrijf zijn de twee slachtoffers Belgische arbeiders van een Vlaamse onderaannemer. Een van hen, een 40-jarige man, is overleden. De andere arbeider, 35 jaar oud, is naar het ziekenhuis gebracht.

'Hij is lichtgewond en zijn toestand is stabiel', zegt de woordvoerster van bouwbedrijf Cordeel. De collega's werden opgevangen door het slachtofferzorgteam van de politie. Die bleef nog heel de dag zoeken, maar liet om iets voor 20 uur weten dat er geen andere slachtoffers waren.

Neergezet door onderaannemer

De stelling was opgetrokken voor een nieuwbouwwerf van Cordeel, bevestigt het bouwbedrijf. De woordvoerster heeft geen verdere concrete informatie. Het bouwbedrijf heeft de stelling trouwens niet zelf neergezet en verwijst naar een onderaannemer. 

Waarom de stelling is ingestort, is nog onbekend, maar ze stond er al enkele weken. Er wordt volop onderzocht of de stelling goed was vastgemaakt en de arbeiders goed gezekerd waren. Er stond vanmorgen een forse wind in Antwerpen.

Klik op de kaart om te vergroten