Stoffel Vandoorne kijkt er naar uit om in Mexico te racen:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
De GP van de Verenigde Staten op het Circuit of The Americas in Austin zit er nog maar net op of de F1-piloten maken zich al op om komend weekend in Mexico te rijden. Onze landgenoot kijkt er alvast naar uit om daar te racen, al zal dat met zijn McLaren opnieuw een serieuze uitdaging worden.

"Het circuit in Mexico is erg bijzonder omwille van de hoogte waarop het zich bevindt," aldus Vandoorne over het Autodromo Hermanos Rodriguez. "We rijden met maximale downforce maar omwille van de hoogte is die eigenlijk minder dan in Monza. Dat zorgt ervoor dat het erg tricky is om met de wagens te rijden."

Naast de uitdaging die de baan vormt zorgen de vele Mexicaanse F1-fans op het Autodromo Hermanos Rodriguez voor een geweldige sfeer. De tribunes zijn steeds uitverkocht en vooral het stadiongedeelte waardoor de F1-piloten rijden zorgt voor gekke taferelen.

"Het stadiongedeelte is geweldig. Ik herinner me dat de fans er vorig jaar uit de bol gingen. Het zat volledig vol en ze waren voor iedereen aan het juichen die erdoor reed, wat voor een geweldige sfeer zorgt."

"Mexico stad is een erg toffe plaats. Iedereen is er zeer vriendelijk en het eten is er geweldig. Ik kijk er naar uit om er een leuk weekend te beleven en hopelijk behalen we ook positieve resultaten op de baan," besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: