Bolt kan profcontract tekenen als voetballer maar wil twintig keer meer verdienen dan wat club biedt
Foto: REUTERS

De Australische eersteklasser Central Coast Mariners heeft op haar website een update gegeven over de onderhandelingen met Usain Bolt. De voormalige sprintlegende kan een profcontract bij het team tekenen, mits beide partijen tot een financieel akkoord komen. Dat zou volgens Australische media het voornaamste struikelblok zijn in de dialoog.

De Australische club meldde in haar statement dat de onderhandelingen met het management van Bolt deze week doorgaan, maar dat de sprinter voorlopig niet meer zal meetrainen met de selectie. “We willen niet dat deze zaak de ploeg te veel afleidt in de voorbereidingen op de eerstkomende wedstrijd”, klonk het.

Diverse Australische media berichtten dat Bolt en de club nog geen financieel vergelijk vonden. Het team uit Gosford zou een jaarsalaris van 80.000 euro hebben voorgesteld, Bolt wenst het twintigvoudige. De club bevestigt het nieuws in haar persbericht. “Als een derde partij geen financiële bijdrage levert, is het onwaarschijnlijk dat er een akkoord komt.”

De Jamaicaan hing vorig jaar na het WK atletiek in Londen zijn spikes aan de haak om zich te richten op een voetbalcarrière. Hij veroverde tijdens zijn atletiekcarrière in totaal acht olympische titels en elf wereldtitels. Hij bezit de wereldrecords op de 100 meter (9.58) en 200 meter (19.19), beiden daterend uit 2009. (belga)