Drukke zomer voor de strandredders
Foto: Jimmy Kets

De strandredders zijn afgelopen zomer 412 keer tussengekomen voor zwemmers of watersporters in nood, een pak meer dan de 355 van vorig jaar. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) maandag.

De redders herenigden afgelopen vakantieseizoen 1.708 verloren gelopen kinderen met hun ouders of begeleiders, maar ze deden nog veel meer dan dat. Ze intervenieerden voor 155 baders, 40 personen op een luchtmatras of rubberboot, 19 golfsurfers, 140 kitesurfers en 58 catamarans en zeilboten, goed voor samen 412 tussenkomsten.

Dat aantal ligt hoger dan vorig jaar, toen er 355 interventies uitgevoerd worden. De stijging heeft onder meer te maken met het goede zomerweer.

Ook heel wat mensen spreken een redder aan voor een pietermansteek of een kwallenbeet. 172 mensen werden gestoken door een pietermanvis, 1.241 badgangers kregen een kwallenbeet, vooral dan aan de westkust. De interventies van Oostende zijn nog niet opgenomen in de cijfers, omdat Oostende het seizoen langer rekte dan de andere kustgemeenten.