Leefmilieu Brussel organiseert eerste Brussels Zero Afval Salon
Foto: Getty Images/iStockphoto

Leefmilieu Brussel organiseert in november het eerste Brussels Zero Afval Salon. Bezoekers kunnen er kennismaken met de ‘zero waste’-beweging en leren er principes kennen om de afvalproductie tot verwaarloosbare hoeveelheden terug te dringen.

Het Brusselse Gewest heeft zichzelf dit jaar opgelegd om ‘zero afval’ te produceren, maar ook gezinnen, bedrijven en verenigingen kunnen hun steentje bijdragen. Op het Brussels Zero Afval Salon, dat plaatsvindt op zaterdag 17 november op Tour & Taxis, worden voor elke groep ideeën en praktijken uitgelicht, aan de hand van animaties, demonstraties, lezingen of workshops.

‘De doelstelling om afvalvrij te leven, moet als een kans en niet als een beperking beschouwd worden. Ze brengt talrijke voordelen mee, zoals de vermindering van onze voetafdruk, gezondere voeding door de voorkeur voor verse producten, minder uitgaven dankzij de doe-het-zelfaanpak en de voorkeur voor hergebruik. En het bevordert bovendien onze eigen zelfredzaamheid’, stelt Brussels minister voor Leefmilieu Céline Fremault (CDH).