Tot zeven jaar celstraf geëist voor Antwerp-hooligans
Foto: rr

Het parket heeft celstraffen geëist tegen 22 Antwerp-hooligans die op 13 augustus 2017 in Mortsel een gewelddadige aanval uitvoerden op enkele supportersbussen van hun rivalen van Beerschot Wilrijk.

De bussen waren op 13 augustus 2017 op de terugweg van een uitwedstrijd in Lier. Aan boord zat niet de harde kern van Beerschot Wilrijk, maar zaten gezinnen met kinderen en oudere mensen. Toen de bussen stilstonden voor het rode licht op het Gemeenteplein in Mortsel, werden ze door een twintig- tot dertigtal in het zwart geklede mannen aangevallen. Ze bekogelden de bussen met stenen, flessen en Bengaals vuur.

Tot zeven jaar celstraf geëist voor Antwerp-hooligans
Foto: rr

De passagiers moesten vanwege veiligheidsredenen uitstappen, waarna het tot een gevecht kwam. De Beerschot Wilrijksupporters kregen de overhand en de hooligans sloegen op de vlucht. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de relschoppers verdwenen. Bij het gevecht vielen vier slachtoffers, die tien dagen tot anderhalve maand arbeidsongeschikt waren.

 

 

Verontrustend

 

Michael R. en Stijn van H., de vermeende organisatoren van de raid, hoorden een effectieve celstraf van 7 jaar tegen zich eisen. Volgens de openbaar aanklager hadden ze de aanval minutieus en efficiënt gepland. ‘Het gemak waarmee men tot extreem geweld overgaat, is zeer verontrustend’, aldus het parket. ‘Enkel een strenge effectieve bestraffing is hier gepast.’

Tegen de andere spilfiguren van de harde kern vorderde het openbaar ministerie straffen van 4 tot 6 jaar, al dan niet met uitstel. Voor een aantal verdachten vraagt het openbaar ministerie ook aan de rechtbank om een nationaal stadionverbod op te leggen de betrokkenen te verplichten om een cursus agressietherapie te volgen.

Het proces tegen de 22 Antwerp-hooligans duurt nog de hele dag. De Antwerpse politie is aanwezig in het justitiepaleis om de orde te bewaren.

Tot zeven jaar celstraf geëist voor Antwerp-hooligans
Foto: Joris Herregods
Tot zeven jaar celstraf geëist voor Antwerp-hooligans
Foto: Joris Herregods