Hoofdredacteur L’Echo begint online nieuwsagentschap
Joan Condijts Foto: rr

De hoofdredacteur van de Franstalige krant L’Echo, Joan Condijts, L'Echo begint een online nieuwsagentschap. Hij doet dat samen met politiek journalist Martin Buxant.

Het nieuwe online nieuwsagentschap krijgt de naam ‘LN24’, kort voor ‘Les News 24’.

Condijts was vijf jaar lang hoofdredacteur van L’Echo. Hij stopt met onmiddellijke ingang als hoofdredacteur en richt zich volledig op het uit de grond stampen van een start-up. LN24 wordt een online videoplatform die op termijn zo’n dertig werknemers zal hebben. Vanaf 2019 zal N24 continu (24/24 en 7/7) beschikbaar zijn op het web en op televisie, schrijft L’Echo.

Condijts stapt niet alleen in het avontuur. Hij wordt vergezeld door Martin Buxant, tot vandaag politiek journalist bij L’Echo. Buxant werkte negen jaar voor La Libre Belgique voor hij in 2011 voor De Morgen koos. Volgens De Morgen was hij de eerste Wetstraatjournalist die de taalgrens overstak. In 2013 wisselde hij de Vlaamse krant voor L’Echo. Buxant kondigt de nieuwe stap aan op Twitter met een citaat van Mark Twain. ‘Ze wisten niet dat het onmogelijk was, dus hebben ze het gedaan.’ En route, schrijft hij erbij.

De twee krijgen nog versterking van Boris Portnoy, die tot 2015 ceo was bij het productiehuis Keynews Television (KNTV).

Het trio haalde 4.5 miljoen euro op om hun nieuwe mediadroom te realiseren. Ze klopten daarvoor aan bij Belfius, Belfius Insurance, Besix, Daoust en Ice Patrimonial.