Eerst wat lichte neerslag, later opklaringen
Foto: dji

Een zwakke regenzone trekt maandag van het noordwesten naar het zuidoosten van het land met veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag.

Vanaf de kust wordt het echter snel droog met wolkenvelden en opklaringen die geleidelijk breder worden naar het einde van de dag toe. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden. Er staat een noordelijke wind die aan zee vrij krachtig waait en in het binnenland aanwakkert naar matig. In de late namiddag neemt de wind in kracht af, meldt het KMI.

Maandagavond is het rustig en droog met wolkenvelden en brede opklaringen. In de loop van de nacht drijven er hoge sluierwolken binnen vanuit het noordwesten. Minima van 0 tot 2 graden op de Ardense hoogten, 4 tot 6 graden in het centrum en 10 of 11 graden aan zee. De wind waait eerst zwak uit noordelijke richtingen, later matig uit west tot zuidwest. Aan zee waait het op het einde van de nacht vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Dinsdag blijft het droog en begint de dag met zon en hoge sluierbewolking. In de loop van de dag komen er in de noordoostelijke landshelft zwaarbewolkte perioden. Elders blijft het al bij al zonnig. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Vanaf woensdag wordt het wisselvallig en frisser. 

Tijdens het weekend is het wisselvallig en eerder fris. Vooral aan de kust en in de Ardennen kunnen er regelmatig buien vallen, eventueel vergezeld met wat onweer en in de Ardennen met wat smeltende sneeuw. Elders zijn ook enkele regenbuien mogelijk. De maxima liggen rond 9 of 10 graden in het centrum.

Ook begin volgende week lijkt het koel en wisselvallig te zullen worden, met 's nachts minima rond of beneden het vriespunt en overdag maxima tussen 4 en 9 graden. Het is wisselend tot zwaarbewolkt met plaatselijke buien.