Union moet in slotfase nog gelijkspel toestaan in Roeselare, Lommel is nieuwe leider
Foto: BELGA

Leider Union Sint-Gillis is zaterdagavond op de elfde speeldag in de Proximus League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Roeselare. Door die puntendeling is Lommel de nieuwe leider. De Limburgers gingen met 0-2 winnen bij Tubeke. De winnaar van de topper tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk kan zondag nog op gelijke hoogte komen.

Het zag er nochtans goed uit voor de Brusselaars, die 0-1 voor stonden dankzij een doelpunt van Pietro Perdichizzi en bovendien stonden ze met een man meer op het veld na de uitsluiting van Andrei da Silva Camargo. Diep in de toegevoegde tijd lukte Baptiste Schmisser echter nog de gelijkmaker.

Vrijdag won Oud-Heverlee Leuven al met het kleinste verschil op het veld van Westerlo. Een serieuze opsteker voor de troepen van Nigel Pearson, die nog maar hun tweede zege van het seizoen pakten. Elliott Moore (7.) verlengde al heel vroeg een voorzet van Julien Gorius in doel. OH Leuven maakte zo een einde aan een reeks van vier opeenvolgende competitienederlagen. De ambitieuze club wachtte al sinds 12 augustus, toen op Union gewonnen werd met 1-2, op een tweede overwinning. Westerlo leek enkele weken terug op weg naar de eersteperiodetitel, maar moet na vier verliespartijen op rij de rol helemaal lossen.

Lommel neemt leiding over

Lommel heeft zaterdagavond op de elfde speeldag in de Proximus League de leiding overgenomen. Lommel ging met 0-2 winnen op het veld van rode lantaarn Tubeke, dat nu al vier wedstrijden op rij tegen een nederlaag aanliep. Union Sint-Gillis kwam eerder op zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Roeselare, waardoor ze nu één punt minder tellen dan de leiders.

In Tubeke vielen de doelpunten na de pauze. Sam Valcke opende na 53 minuten de score, Leonardo Rocha Miramar zette in de toegevoegde tijd de 0-2 eindstand op het scorebord.

Zondag sluit de derby tussen het geplaagde KV Mechelen en Beerschot Wilrijk deze speeldag af. Mits een zege kunnen beide ploegen op gelijke hoogte met Lommel komen.