Gulbis en Tsitsipas spelen de finale van ATP-toernooi Stockholm
Gulbis. Foto: REUTERS

De Let Ernests Gulbis (ATP 145) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 16) hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in de Zweedse hoofdstad Stockholm (hard/612.755 euro).

Gulbis, een voormalige nummer tien van de wereld, haalde het in de halve finales in drie sets van de Amerikaan John Isner (ATP 10), het topreekshoofd in Stockholm: 1-6, 6-3 en opnieuw 6-3 na 1 uur en 48 minuten. Voor de dertigjarige Let wordt het de eerste finale sinds mei 2014. In datzelfde jaar stond hij ook nog in de halve finales op Roland Garros.

Gulbis en Tsitsipas spelen de finale van ATP-toernooi Stockholm
Tsitsipas. Foto: AFP

Eerder op zaterdag verzekerde Tsitsipas zich reeds van een stek in de finale, dankzij winst in twee sets (6-3 en 6-2) tegen de Italiaan Fabio Fognini (ATP 14). Voor de twintigjarige beloftevolle Griek wordt het reeds de derde finale van het seizoen. In Barcelona en Toronto verloor hij echter telkens van Rafael Nadal, de Spaanse nummer een van de wereld.

Mannarino en Khachanov spelen de finale in Moskou

De Fransman Adrian Mannarino (ATP 49) en de Rus Karen Khachanov (ATP 26) spelen zondag de finale van het ATP-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou (hard/856.445 dollar).
In de halve finales van de Kremlin Cup haalde Khachanov het zaterdag voor eigen publiek in drie sets van zijn landgenoot Daniil Medvedev (ATP 21): 6-1, 6-7 (5/7) en 6-3. Hij mikt zondag op een derde ATP-zege, na Chengdu (2016) en Marseille (2018).
De dertigjarige Mannarino was op zijn beurt dan weer te sterk voor de Italiaan Andreas Seppi (ATP 46): twee keer 7-5. Voor de Fransman is het al de zesde ATP-finale, waarvan hij er vijf won.