Gaël Monfils en Kyle Edmund strijden om de zege in finale van European Open in Antwerpen
Foto: Photo News

De Fransman Gaël Monfils (ATP 38) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). In de halve finales versloeg het zesde reekshoofd de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 17), het tweede reekshoofd, in twee sets: 6-3 en 6-4 na 1 uur en 18 minuten. Schwartzman bereikte in de voorbije twee edities van de European Open telkens de finale. Later op de avond voegde Kyle Edmund (ATP 15) zich bij Monfils in de finale.

Monfils, die eerder titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitschakelde, treft in de finale de winnaar van het duel tussen de Fransman Richard Gasquet (ATP 28) en de Brit Kyle Edmund (ATP 15). Monfils staat voor de 28e keer in de finale van een ATP-toernooi. Zeven keer wist hij een ATP-titel te veroveren. Eerder dit jaar was hij de beste in Doha. Het was het derde duel tussen beide spelers op het ATP-circuit, het eerste op hardcourt. Monfils leidt nu met 2-1.

Kyle Edmund voorbij Richard Gasquet naar finale

Gaël Monfils en Kyle Edmund strijden om de zege in finale van European Open in Antwerpen
Kyle Edmund. Foto: AP

Topreekshoofd Kyle Edmund (ATP 15) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). Edmund zette in de halve finales Richard Gasquet (ATP 28) opzij in twee sets. De Brit haalde het na 1 uur en 18 minuten overtuigend met 6-3 en 6-4 van het Franse vierde reekshoofd, in 2016 winnaar van het toernooi in Antwerpen. Toen ontmoette hij Gasquet ook al in de halve finales van de European Open, de Fransman trok met 3-6, 7-5 en 6-2 aan het langste eind. In de onderlinge confrontaties leidt Edmund nu met 3-1.

In de finale treft Edmund met Gaël Monfils nog een Fransman. Edmund en Monfils keken elkaar al één keer in de ogen. Vorig jaar won de Fransman op Wimbledon met 7-6 (7/1), 6-4 en 6-4.

Edmund staat pas voor de tweede keer in de finale van een ATP-toernooi. In april van dit jaar bereikte de Brit de eindstrijd in het Marokkaanse Marrakesh, hij verloor die met tweemaal 6-2 van de Spanjaard Pablo Andujar.