Kim Van De Steene is de sterkste vrouw in Boom, Annemarie Worst blijft leidster in Superprestige
Foto: Isosport

Het was Del Carmen Alvarado die als eerste het veld indook. Achter de Nederlandse volgden onder meer haar landgenoten Geerte Hoeke, Maud Kaptheijns en verder Ellen Van Loy met Sanne Cant. Al vrij snel zette Kaptheijns zich op kop van de meute. Er vormde zich net voor het ingaan van de tweede ronde een kopgroep met Van De Steene, Van Loy, Cant, Arzufi, Del Carmen Alvarado en Worst. Wat verderop volgden Hoeke en Kaptheijns. Van De Steene versnelde ditmaal en sloeg een kloof.

Halfcross telde ze 11 seconden voorsprong op het duo Cant-Arzuffi. Op 15 seconden reden Van Loy, Worst en Del Carmen Alvarado. Cant trok in de vierde ronde alleen op jacht naar Van De Steene. De wereldkampioene kreeg vrij snel opnieuw het gezelschap van Arzuffi. De Italiaanse liet op haar beurt Cant in de steek. Van De Steene trok intussen de slotronde in met een voorsprong van 23 seconden op Arzuffi en een halve minuut op Cant. De Zomergemse kwam niet meer in de problemen en haalde het afgescheiden. Van De Steene volgt daarmee de Nederlandse Maud Kaptheijns op als eindlaureate in Boom.

Eerder op de dag pakte Aaron Dockx de zege bij de eerstejaars nieuwelingen. Dit voor Iben Rommelaere en Frank Aron Ragilo. Bij de tweedejaars nieuwelingen stond er geen maat op Jente Michiels. Hij haalde het voor Mathis Avondts en Milan Kuypers. Bij de juniores was Lennert Belmans dan weer de sterkste. Yorben Lauryssen werd er tweede voor Joachim Van Looveren.

De volgende, de derde, manche van de Superprestige is op zondag 28 oktober in het West-Vlaamse Ruddervoorde.