Politie pakt dealer op: gsm’s, geld en drugs gevonden bij huiszoeking
Foto: Lokale politie antwerpen

Tijdens een actie tegen overlast kon de Antwerpse politie een drugsdealer oppakken. Bij hem thuis werden aanzienlijke hoeveelheden geld en drugs gevonden. De man werd gearresteerd.

Politie-inspecteurs merkten in de nacht van vrijdag op zaterdag een verdachte wagen op aan de Ernest Van Dijckkaai. De auto stond voor een poort met de lichten nog aan. In het voertuig zat een man die heel duidelijk op iets of iemand zat te wachten. Gezien de verdachte toestand hield de politie dat voertuig een tijdje in de gaten. Tijdens dat toezicht stapte een man in de wagen. De inspecteurs konden goed zien dat er iets werd uitgewisseld tussen de inzittenden.

De klant werd staande gehouden toen hij het voertuig verliet. Het werd al snel duidelijk dat hij net een dosis cocaïne gekocht had. Ook de verkoper en zijn auto werden gecontroleerd. De politie vond nog meer verdovende middelen, geld en mobiele telefoons.

Huiszoeking

Naar aanleiding van al deze vaststellingen werd ook een huiszoeking gedaan bij de verkoper. Ook daar werden verschillende soorten verdovende middelen gevonden.

Bij de controle en de huiszoeking werd de wagen in beslag genomen, samen met drie gsm’s, hoeveelheden cocaïne, aanlengmiddel voor cocaïne, xtc-pillen, marihuana, mdma en net geen 900 euro cash geld.

Verhoor

De klant van de verdachte werd overgebracht naar het politiekantoor voor verhoor. Na de nodige formaliteiten rond de onmiddellijke minnelijke schikking mocht de 20-jarige man beschikken. De man van 28 jaar die verdacht wordt van drugshandel komt bij de onderzoeksrechter. Die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.