Stoffel Vandoorne:
Stoffel Vandoorne in de regen op het Circuit of The Americas Foto: McLaren F1 team
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwam tijdens de eerste oefensessies voor de GP van de Verenigde Staten niet veel in actie. Tijdens de eerste oefensessie stond hij zijn wagen af aan Lando Norris en tijdens de tweede oefensessie regende het eveneens en kwam Vandoorne niet veel op de baan.

"Mijn vrijdag was niet erg druk!" blikt Vandoorne terug op zijn vrijdag. "Ik mistte de eerste oefensessie omdat Lando in mijn wagen zat en door het slechte weer tijdens de tweede sessie reed ik slechts enkele ronden."

"Na mijn test in de Formule E was het echter goed om opnieuw in een F1-bolide te zitten en je een beetje opnieuw daaraan aan te passen. Hopelijk kan ik op zaterdag wat meer rondjes rijden."

Tijdens de tweede oefensessie reed Vandoorne een achtste tijd, al was die sessie uiteraard door de weersomstandigheden en het beperkt aantal rondjes niet echt representatief voor de krachtsverhoudingen. Grote vraag is dan ook waartoe Vandoorne en McLaren tijdens de kwalificatie in staat zullen zijn. 

"Dit zou één van de betere circuits voor ons moeten zijn. We hebben enkele nieuwe onderdelen op de wagen maar met deze weersomstandigheden is het redelijk moeilijk om ze goed uit te testen," aldus Vandoorne."

"Wanneer de omstandigheden tricky zijn dan biedt dat meestal kansen voor ons. We zullen zien hoe het op zaterdag verloopt."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: