Air Belgium doet voorlopig voort
Foto: belga

De aandeelhouders van Air Belgium hebben de directie van de luchtvaartmaatschappij groen licht gegeven om voort te doen.

Air Belgium zet voorlopig zijn activiteiten verder, ondanks een nijpend kapitaaltekort. Dat is de uitkomst van een urenlange vergadering van de raad van bestuur en de voornaamste aandeelhouders, gisteravond.

Op die meeting heeft ceo Niky Terzakis een update van zijn actieplan en businessplan voorgesteld. Met succes, blijkt uit een bedrijfsmededeling: ‘De aandeelhouders erkenden deze acties en zagen geen redenen om de businesscontinuïteit in gevaar te brengen.’

Maar de doorstart is erg voorwaardelijk. ‘De komende weken worden er meetings ingepland om de aandeelhouders te informeren over de vooruitgang.’ Terzakis moet dus snel met oplossingen komen.

Air Belgium schortte begin oktober zijn enige lijnverbinding op, tussen Charleroi en Hongkong, na een geschil met de Chinese touroperator U-Tour waarmee de maatschappij samenwerkte.

Sindsdien worden de vliegtuigen van Air Belgium (vier Airbus A340’s) alleen ingezet in opdracht van andere maatschappijen, zoals British Airways.