Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US Open
Foto: EPA-EFE

Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan “de huidige hypocriete situatie”. Dat schreef hij op Twitter.

Tijdens de finale van de jongste US Open kreeg Serena Williams nog een bestraffing, omdat Mouratoglou haar coachte tijdens de wedstrijd. De Amerikaanse barstte in woede uit, en er volgden nog meer bestraffingen. Williams verloor uiteindelijk. “Coaching toestaan in een wereld die dat positief waardeert, lijkt mij de volgende grote hervorming die het tennis moet ondergaan”, aldus de Fransman op Twitter.

“Tennis is de enige sport die coaching verbiedt. In alle andere sporten, individueel of in groep, maakt het onderdeel uit van de sportprestatie.” Mouratoglou gelooft ook dat coaching extra spanning kan toevoegen, en zo extra publiek kan aanboren voor het tennis. Momenteel heerst er volgens hem een “hypocriete situatie”. “Zo goed als alle coaches komen nu al tussen, verbaal of met tekens.”

Coach van Serena Williams klaagt “hypocriete situatie” aan in het tennis na hetze op US Open
Foto: Photo News

Op het WTA-circuit is coaching al toegestaan, behalve bij grandslamtoernooien. In het mannencircuit is er helemaal geen coaching toegelaten.