In het centrum van Gent zorgt een groot waterlek in de omgeving van de Brabantdam voor sterke verkeershinder. Dat melden de brandweer en de lokale politie in Gent. Buiten het centrum staan er lange files op de E40, E17 en R4 onder meer door werken op de E40.

Het lek ontstond door werken aan de Kuiperskaai, waarbij een waterleiding werd geraakt. Het kruispunt met de Vlaanderenstraat en de Brabantdam, een belangrijke knoop in het circulatieplan, staat volledig blank. De brandweer heeft zandzakken geplaatst en watermaatschappij Farys is ter plaatse voor herstellingswerken. In de omgevingen zit een honderdtal gezinnen zonder water.

Er is grote hinder om het centrum uit te rijden en ook daarbuiten staat er lange files op de snelwegen en lokale wegen. Op de E40 is het aanschuiven van Merelbeke tot Zwijnaarde in de richting van Oostende en van Drongen tot Zwijnaarde in de richting van Brussel. In Zwijnaarde is de aansluitingslus van de E17 naar de E40 afgesloten door werken en het verkeer wordt omgeleid via de R4, waar het ook filerijden is.