Mexicaan Sergio Perez rijdt ook in 2019 voor F1-team Force India
Sergio Perez Foto: Racing Point Force India
Het Racing Point Force India F1-team heeft Sergio Perez bevestigd als racepiloot voor volgend seizoen. Daarmee is één van beide racezitjes bij de renstal reeds officieel bevestigd.

Sergio Perez debuteerde in 2011 in de Formule 1 en rijdt sinds 2014 voor Force India. Deze zomer zette Perez echter een procedure in gang om de F1-renstal onder curatele te plaatsen. De inboedel alsook heel wat gebouwen van het team werden vervolgens verkocht aan een consortium onder leiding van Lawrence Stroll, de vader van Williams F1-piloot Lance Stroll. 

Nadat sponsorovereenkomsten tussen de 'nieuwe' F1-renstal Racing point Force India en heel wat Mexicaanse sponsors ondertekend werden was het tijd om Sergio Perez officieel te bevestigen als racepiloot voor volgend seizoen. Perez zal daardoor volgend jaar aan zijn zesde seizoen als racepiloot van Force India beginnen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Lance Stroll, de zoon van Lawrence Stroll, binnenkort bevestigd worden als tweede rijder. De Canadees zou na het huidige seizoen de overstap maken van Williams naar de renstal waarbij zijn eigen vader dus nauw betrokken was bij de reddingsoperatie van het team.

Sergio Perez is zelf alvast erg blij dat hij ook volgend seizoen voor Force India zal racen.

""Ik ben erg blij dat ik eindelijk mijn toekomstplannen kan bekendmaken," aldus Perez. "Ik ben erg gemotiveerd voor 2019. Al sinds 2014 is Force India mijn thuis en het team heeft me als rijder laten groeien. De voorbije vijf seizoenen hebben we veel successen behaald en ik denk dat het beste nog moet komen."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: