REACTIES. Van Aert opgelucht na eerste zege, Vermeersch en Aerts berusten in ereplaatsen
Foto: BELGA

Wout van Aert (Cibel-Cebon) heeft net als vorig jaar de nul van het bord geveegd in Ardooie. Hij liet er het hele pak achter zich en was blij zijn eerste zege van het seizoen geboekt te hebben. De wereldkampioen imponeerde in de cross waarin het tempo de hele wedstrijd zeer hoog lag.

LEES OOK. Wout van Aert heeft zijn eerste zege van het veldritseizoen beet: wereldkampioen wint in Ardooie

“De kop is eraf. Eindelijk. Het was het doel om hier vandaag te winnen en dat is gelukt”, begon Wout van Aert na afloop. “De wedstrijd zat een tijdlang op slot. Het was dan ook een licht lopend parcours. Daardoor zat iedereen heel lang fris. Ik wou de cross openbreken en demarreerde over halfweg de wedstrijd. Enkel Gianni Vermeersch kon me volgen. Ik kreeg hem er ook niet meteen af en spaarde alles op voor de laatste ronde.”

Het was meteen de eerste zege in het veld voor Van Aert. “Ik was bijna vergeten hoe ik de handen in de lucht moest steken”, lachte de Kempenaar. “Dit geeft alvast vertrouwen voor het komend weekend. Ik heb de beste benen nog niet, maar het is altijd leuk nog eens te winnen en zo naar de Kempen terug te keren. Als renner heb je dit wel eens nodig. Ik moet eerlijk zijn dat ik nog een stuk verwijderd ben van de goede conditie die Mathieu van der Poel wel al heeft. Beetje per beetje en stap voor stap kom ik er wel. Ik ben alvast blij dat ik in Ardooie voor de derde keer op rij kon winnen.”

Vermeersch en Aerts berusten in ereplaatsen: “Moesten passen toen Wout ging”

Enkel Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) had de kracht Wout van Aert bij te benen wanneer die op drie ronden van het einde ging versnellen. In de slotronde beloerden Van Aert en Vermeersch elkaar een tijdlang, maar wanneer de wereldkampioen opnieuw het tempo met een ruk de hoogte introk moest Vermeersch passen. Toch was Vermeersch na afloop verre van ontevreden.

REACTIES. Van Aert opgelucht na eerste zege, Vermeersch en Aerts berusten in ereplaatsen
Foto: Photo News

“Ik keer met een zeer goed gevoel huiswaarts”, stak de West-Vlaming na afloop stralend van wal. “Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een wedstrijd kleurde. Vandaag was dat dus zeker het geval. Het doet deugd opnieuw op een podium te staan. Met Wout van Aert kon ik een kloof slaan. Ik hoopte op een sprint, maar ik voelde wel dat ik niet de kracht had om Wout het hoofd te bieden wanneer hij ging versnellen. Bovendien haperde ik ook nog met mijn fiets aan een afsluiting waardoor hij alsmaar meer voorsprong kreeg. Een tweede plaats is zeker mooi. Dit geeft me hoop voor komend weekend.”

REACTIES. Van Aert opgelucht na eerste zege, Vermeersch en Aerts berusten in ereplaatsen
Foto: Photo News

Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) werd vorig jaar tweede in Ardooie, nu moest de voormalig Europese kampioen genoegen nemen met de laatste podiumplaats in Ardooie. Toch toonde hij zich daar niet rouwig om. “Ik was redelijk sterk vandaag, maar wanneer Wout en Gianni het tempo optrokken moest ik passen omdat ik te ver in de groep gepositioneerd zat. Dit was alvast een goede cross om de hartslag de hoogte in te jagen. Er werd hier heel snel gereden. Deze wedstrijd past perfect in voorbereiding op hetgeen zaterdag volgt in Boom en zondag in Bern. Ik kon de laatste ronde de twee even prikkelen door fel te naderen maar meer dan een derde plaats zat er niet meer in.”