Argentijn Schwartzman voelt zich altijd goed in Antwerpen en bereikt opnieuw kwartfinales
Foto: Photo News

Diego Schwartzman (ATP 17) heeft zich donderdag in de Antwerpse Lotto Arena geplaatst voor de kwartfinales van de European Open (hard/612.755 euro). De 26-jarige Argentijn, het tweede reekshoofd en de voorbije twee edities telkens verliezend finalist, klopte de Brit Cameron Norrie (ATP 87) in de achtste finales in drie spannende sets: 7-6 (7/1), 6-7 (3/7) en 7-5. De partij duurde 2 uur en 34 minuten.

In de kwartfinales neemt Schwartzman het op tegen Gilles Simon (ATP 32). De Fransman, vijfde reekshoofd, klopte in zijn achtste finale de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP 84) in tweemaal 6-1. De partij duurde amper 1 uur en 5 minuten.

Schwartzman bereikte de twee voorgaande edities de eindstrijd, maar verloor die telkens. Jo-Wilfried Tsonga won vorig jaar, terwijl Richard Gasquet in 2016 te sterk was. Beide Fransmannen zijn nog actief in Antwerpen. Gasquet (ATP 28) ontmoet in de kwartfinales de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 58), Tsonga (ATP 75) speelt in de achtste finales tegen zijn landgenoot Gaël Monfils (ATP 38).

“Cameron speelde sterk, het was een lastige wedstrijd”, reageerde Schwartzman, die op zijn hoede is voor zijn volgende tegenstander, Simon. “Gilles tennist heel sterk dit jaar, het duel zal een grote test voor mij vormen. Ik zal mijn niveau nog wat moeten opkrikken.”