Bekend Hasselts restaurant sluit de deuren
Foto: geertje de waegeneer
Wie nog eens wil genieten van de keuken bij Bistro Nano moet zich haasten. Eind december sluit het toprestaurant in Hasselt definitief de deuren. Met het einde van het huurcontract in zicht, hebben de zaakvoerders besloten elk hun eigen weg te gaan.

Bistro Nano, tegenover het oude stadhuis van Hasselt, wist snel de harten van fijnproevers te veroveren. Het restaurant werd een vaste waarde in de Bib Gourmand en mocht zich met een score van 13/20 in de Gault&Millau tot de topzaken van Limburg rekenen.

Aan dat verhaal komt nu een einde. Het duo Marijn Carremans en Peter Merken heeft aangekondigd dat de stekker eruit gaat. Het huurcontract is eind december ten einde en dat biedt perspectieven om nieuwe horizonten te verkennen.

Sommelier Merken gaat samen met Cees van Corler een brasserie openen in Runkst, op de plaats waar vroeger Café Terminus was gevestigd. De opening van hun Brasserie Rongese, zoals de volkse zaak zal heten, is voorzien in maart 2019. De verbouwingen zijn al volop aan de gang. Chef-kok Carremans blijft ook in de horeca. Samen met zijn partner start hij met Chef & Chef, een concept van hoogstaande catering bij de klanten aan huis.

Tot de deuren helemaal dicht gaan, serveert Nano nog een afscheidsmenu met de populairste gerechten van de voorbije zes jaar.