Loes Sels pakt eerste seizoenszege in cross Ardooie

Loes Sels heeft de vierde editie van de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. De 33-jarige renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice haalde het na een korte solo die ze opzette in de slotronde. Ellen Van Loy werd tweede voor de Amerikaanse Katherine Compton. Wereldkampioene Sanne Cant kwam niet aan de start.

Al vrij vlug vormde zich een kopgroep met vijf rensters. Dat waren Sels, Van Loy, Compton, de Britse Nikki Brammeier en de Amerikaanse Elle Anderson. Na twee ronden moest Anderson afhaken en kort daarna was Nikki Brammeier hetzelfde lot beschoren.

De verstandhouding bij Sels, Van Loy en Compton was goed en achter het leidende trio vormde zich een groep met vier rensters: Anderson, Brammeier, Kim Van De Steene en de Nederlandse Geerte Hoeke. Brammeier trok op twee ronden van het einde alleen in de tegenaanval terwijl vooraan Compton het werk aan Van Loy en Sels liet.

In de slotronde achtte Loes Sels, voor het aanvatten van een hellende strook, haar moment gekomen. Ellen Van Loy moest een kloof laten terwijl bij Compton het beste er helemaal af was. Van Loy trachtte de kloof naar de eenzame leidster nog te overbruggen maar slaagde niet in haar opzet. Sels rondde zo een korte solo succesvol af. Het werd meteen haar eerste zege van het seizoen.

Blijven geven