52-jarige ex-winnaar mikt op onwaarschijnlijke terugkeer in Parijs-Roubaix
Foto: REUTERS

Oud-wielrenner Andrea Tafi broedt op een verbazingwekkend plan. Hij wil in 2019 op 52-jarige leeftijd een comeback maken in de wielersport en opnieuw deelnemen aan zijn droomwedstrijd, Parijs-Roubaix. Dat deed de Italiaan donderdag uit de doeken in de Gazzetta dello Sport.

Andrea Tafi was eind jaren ‘90-begin jaren 2000 een klassiek toprenner en schreef onder meer de Ronde van Vlaanderen (2002), Parijs-Roubaix (1999), de Ronde van Lombardije (1996), Parijs-Tours (2000) en het Italiaans kampioenschap (1998) op zijn naam. In 2005 hing hij na zeventien profseizoenen zijn fiets aan de haak, maar hij bleef altijd sportief.

“Ik rij jaarlijks zo’n 18.000 tot 19.000 kilometers”, liet hij in de Gazzetta dello Sport noteren. “Bovendien nam ik in juli in Hongarije ook al deel aan een 1.2-wedstrijd. Ik hoop nog één keer Parijs-Roubaix te rijden, twintig jaar na mijn zege. Ik weet dat het een onmogelijk plan lijkt, maar ik heb al contacten met enkele ploegen in Italië en België, weliswaar geen WorldTour-teams. Als ik geen contract kan versieren, zal ik de toeristeneditie van de Hel van het Noorden rijden, maar ik wil het proberen. Ik wil ook geen volledig seizoen rijden, het project is enkel Parijs-Roubaix.”