Brusselse brouwerij maakt nu ook brood van bier
stockbeeld Foto: Getty Images

Ze maakten al bier van oud brood, en nu gaat het Brussels Beer Project ook broden bakken met een bijproduct van hun bier.

De brouwers van Brussels Beer Project breiden hun gamma uit. Niet met een nieuw biertje, maar met brood. De brouwerij ging daarvoor in zee met twee lokale bakkerijen, La Boule in Sint-Gillis en La Wetterenoise in Vorst. Die bakken voortaan ook broden met graanresten uit het brouwproces, dat eerst door BBP wordt verwerkt tot meel.

‘Het is een kwalitatief bijproduct van het brouwproces dat vandaag onderbenut is. Het bevat enorm veel voedingsstoffen zoals vezels en eiwitten’, aldus Bruno Volckrick van BBP aan Bruzz. Voor BBP is de cirkel nu rond, want in 2015 lanceerde de brouwerij ook al het bier Babylone, op basis van onverkocht broden. Voor wie zijn broodjes liever zelf bakt: het meel is ook verkrijgbaar in hun winkel in de Dansaertstraat.

BBP is overigens niet de enige die zocht naar een tweede leven voor hun graanresten. AB InBev ontwikkelde bijvoorbeeld al de plantaardige ontbijtdrank Canvas op basis van hun graanresten, in vijf verschillende smaken. Dat drankje wordt voorlopig enkel op de Amerikaanse markt verkocht.