'Big Bird' uit Sesamstraat gaat met pensioen
Foto: AP

De acteur die bijna vijftig jaar lang in het verenpak van Big Bird uit het Amerikaanse Sesamstraat kroop, de 84-jarige Caroll Spinney, gaat met pensioen.

Spinney trekt donderdag voor de laatste keer naar de filmstudio waar Sesamstraat wordt opgenomen. ‘Ik dacht altijd: wat een gelukzak ben ik dat ik de twee beste Muppets mag spelen’, zegt Spinney aan The New York Times.

Naast Big Bird speelde hij in Sesamstraat namelijk ook nog jarenlang Oscar The Grouch (Oscar Mopperkont), de groene Muppet die in een vuilnisbak leeft. In 2015 stopte Spinney al met de vertolking van Big Bird, sindsdien deed hij enkel nog de stem van Oscar.

'Big Bird' uit Sesamstraat gaat met pensioen
Caroll Spinney Foto: AFP

‘Gestalte geven aan Big Bird was een van de meest vreugdevolle dingen in mijn leven. Maar het werd fysiek lastig om de figuren te spelen, en om mijn evenwicht te bewaren.’

Spinney voegde eraan toe dat hij lange tijd dacht dat zijn werk niet belangrijk was, tot hij zich realiseerde dat het hem hielp een doel te geven aan zijn leven.

Andere acteurs zullen de rollen van Spinney overnemen. De jeugdreeks viert binnenkort haar vijftigste verjaardag.

De Nederlandse versie van het Amerikaanse Sesame Street kent ook een Big Bird, Pino. Pino is blauw, Big Bird is geel. Volgens sommigen is Pino een Nederlandse vertaling van Big Bird, anderen houden het erop dat beide neefjes zijn van mekaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig