De Vriendt: ‘Alle zeilen bijzetten voor paars-groen in Oostende’
Voor Wouter De Vriendt ligt een samenwerking met N-VA moeilijk Foto: BELGA

De Oostendse coalitiegesprekken zitten nog altijd muurvast. Ook na een gesprek met Bart Tommelein blijft Wouter De Vriendt (Groen) alles op alles zetten voor een paars-groene coalitie.

‘Het was een beschaafd gesprek, maar helaas zonder doorbraak’, reageert de Oostendse kopman van Groen, Wouter De Vriendt, na zijn ontmoeting met kandidaat-burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Tommelein mikt nog altijd op een coalitie met N-VA, CD&V en Groen, zonder de socialisten. Maar zijn pogingen om Groen daarvan te overtuigen, draaien nog altijd op niets uit.

‘Ik wilde hem overtuigen van een paars-groene coalitie, hij wilde mij overtuigen. Het is allebei niet gelukt’, zegt De Vriendt, die is uitgenodigd voor een tweede gesprek. ‘Ik wil alle zeilen bijzetten voor een paars-groene coalitie met Tommelein als burgemeester. Praten kan altijd, maar ik wil eerst alle kansen geven aan de bemiddelingspoging van John Crombez (SP.A).’ Crombez zit later op de dag rond de tafel met Tommelein.

Tommelein heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat een vernieuwingcoalitie kan worden gevormd, ook al zei hij voor de aanvang van het gesprek dat hij een coalitie met de Stadslijst van Vande Lanotte niet volledig uitsluit. De kandidaat-burgemeester zal nu alle bekommernissen van Groen in een tekst gieten, voorleggen aan de partners van de ‘ménage à trois’ (CD&V en N-VA) en volgende week terugkoppelen naar Groen. ‘De bedoeling is om die bekommernissen weg te werken’, zegt Tommelein.