Verkeer rond Gent in de knoop door werkzaamheden op E40
Foto: Getty Images/iStockphoto

Omdat de werkzaamheden op de E40 in Gent een nieuwe fase zijn ingegaan, moeten automobilisten opnieuw geduld uitoefenen. ‘Best wel wat mensen laten zich verrassen door de gewijzigde verkeerssituatie.’

De onderhoudswerken op de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Merelbeke zijn een nieuwe fase ingegaan, na de start een goede maand geleden. Het verkeer kan er nog steeds in beide richtingen door, zij het via twee versmalde rijstroken, maar op de verkeerswisselaar Zwijnaarde zijn sinds woensdagavond twee aansluitingslussen van de E17 richting E40 afgesloten.

Dat verkeer wordt omgeleid via de R4 waardoor het daar donderdagochtend flink aanschuiven was voor wie de E40 op moest. Het Vlaams Verkeerscentrum had vooraf gewaarschuwd voor oplopende wachttijden, zeker tijdens de spitsuren.

‘Wanneer er werken worden opgestart of de werf wordt opgeschoven, heeft dat altijd een impact op de doorstroming van het verkeer. Het afsluiten van de aansluitingslussen heeft vooral gevolgen voor het verkeer op de E17. Het verkeer splitst zich normaal gezien op, maar kan dat nu niet’, licht woordvoerder Peter Bruyninckx toe.

Volgens Bruyninckx zal het de volgende dagen stelselmatig beter gaan. ‘De eerste dagen na een gewijzigde verkeerssituatie gaat het verkeer altijd moeizaam. Best wel wat mensen laten zich verrassen en het verkeer moet zich nog zetten.’

Is er een alternatief voor wie de verkeersdrukte wil vermijden? ‘Als we snelwegverkeer moeten omleiden, proberen we het verkeer steeds op de hoofdwegen te houden. We kunnen niet plots een muur van vrachtwagens door een dorpskern sturen’, aldus Bruyninkx.

Deze fase van de onderhoudswerken duurt nog tot 28 oktober, de werkzaamheden zouden op 8 november volledig afgerond moeten zijn. De laatste info over de werkzaamheden vindt u terug op de website van het Vlaams Verkeerscentrum.