Rivierenhof wint ­internationale parkenprijs

Het Antwerps provinciaal domein Rivierenhof is in Australië in de prijzen gevallen tijdens het International Parks and Leisure Congres. Dat meldt het provinciebestuur.

Het park kreeg er de Silver International Large Urban Parks Award vanwege zijn ‘geslaagde mix aan weelderige natuur, in stand gehouden erfgoed, talrijke activiteiten en publiekswerking’.

De prijzen van het internationale congres zijn volgens de organisatoren bedoeld om het wereldwijde belang van stedelijke parken en groene ruimten die bijdragen aan de gezondheid, het milieu en het samenbrengen van gemeenschappen in de kijker te zetten.

Het Rivierenhof is het enige park dat een zilveren plak ontving. Goud was voor het Centennial Park in Sydney (Australië) en het Phoenix Park in Dublin (Ierland).

Het Antwerpse park is ook nog in de running voor een andere internationale bekroning, de publieksprijs van de Green Flag Award. Het gaat om de internationale versie van een Britse prijs, waarvoor 105 parken buiten het Verenigd Koninkrijk genomineerd zijn.