Parket in beroep tegen vrijlaten vier verdachten in voetbalschandaal met enkelband
Thierry Steemans, de financieel directeur van KV Mechelen, een van de vier verdachten die zou worden vrijgelaten met een enkelband Foto: BELGA

Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat bevestigt het parket aan De Standaard.

De aanhouding van de negen verdachten in de operatie 'Schone handen' werd dinsdag met een maand verlengd. Vier van hen zouden echter onder elektronische toezicht worden geplaatst. Dat zijn Marija Bogjevska, de partner van spilfiguur Dejan Veljkovic, Dragan Siljanoski, de oud-manager van Club Brugge-coach Ivan Leko, spelersmakelaar Karim Mejjati en Thierry Steemans, financieel directeur KV Mechelen.

Het federaal parket is woensdag echter in beroep gegaan tegen die beslissing van de raadkamer. Daardoor moeten zij nog zeker twee weken in de cel blijven, tot de kamer van inbeschuldigingstelling zich heeft uigesproken over het beroep.

De vijf andere verdachten bleven sowieso in de cel: spelersmakelaars Veljkovic en Mogi Bayat, gewezen advocaat van Anderlecht Laurent Denis, scheidsrechter Bart Vertenten en Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen.