Ardo is ‘Onderneming van het Jaar’
Foto: Photo News

De voedingsgroep Ardo uit Ardooie is de ‘Onderneming van het Jaar’. Dat maakte EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis organiseert, bekend.

Ceo Rik Jacob ontving de award uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. Ardo volgt vastgoedontwikkelaar WDP op, de laureaat van vorig jaar. Het is de 24ste keer op rij dat de wedstrijd voor bedrijven in Nederlandstalig België wordt georganiseerd.

Ardo is een wereldspeler in de productie van vriesverse groenten, kruiden en fruit voor zowel retail, foodservice als de voedingsindustrie. Ardo haalde het van medefinalisten Decospan (fineerhoutfabrikant uit Menen) en Reynaers Group (aluminiumproducent uit Duffel).

‘Ardo is een sterke Belgische familieonderneming die met durf en talent heel mooie resultaten weet neer te zetten’, aldus Michèle Sioen, voorzitster van de jury. ‘Bovendien zet het bedrijf ook sterk in op duurzaamheid. Ardo heeft met een indrukwekkende fusie van verschillende takken van de familie Haspeslagh belangrijke synergieën en resultaatsverbeteringen geboekt. Het familiebedrijf is zo uitgegroeid tot een onbetwiste Europese leider en staat klaar om wereldwijd een belangrijke rol te spelen.’

Ontoforce

Daarnaast werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ uitgereikt. Die ging dit jaar naar Ontoforce. Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, overhandigde de prijs aan Hans Constandt, oprichter & ceo van Ontoforce. Het bedrijf maakt technologie die complexe data ultrasnel en heel eenvoudig bevraagbaar maakt voor iedereen, klinkt het in een persbericht.

Voor Franstalig België werd de eventgroep Easyfairs uit Brussel maandagavond al verkozen tot ‘L’Entreprise de l’Année’ 2018.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig