Zesde spelersmakelaar in verdenking gesteld
Troch zou mogelijk betrokken geweest zijn bij matchfixing in de wedstrijd Waasland-Beveren tegen KV Mechelen Foto: BELGA

Het gerecht heeft een zesde spelersmakelaar in verdenking gesteld. Het gaat om Thomas Troch (37), ex-speler van Roeselare, en vennoot van Walter Mortelmans. Hij is vrij onder voorwaarden.

Troch zou mogelijk betrokken geweest zijn bij matchfixing in de wedstrijd Waasland-Beveren tegen KV Mechelen in maart, op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Hij zou de spelers van Waasland-Beveren hebben aangezet om niet voluit te gaan.

Het bureau van Mortelmans en Troch begeleidt spelers bij beide ploegen. Onder hen ­de in verdenking gesteld Olivier ­Myny.

Bayat

Vandaag moeten Bayat en ­anderen die bij operatie ‘schone handen’ aangehouden werden, voor de raadkamer verschijnen.

Jean-Philippe Mayence, de advocaat van makelaar ­Mogi Bayat, blijft erbij dat zijn cliënt weinig misdaan heeft. ‘Ik sluit niet uit dat hij niet al zijn inkomsten heeft aangegeven. Of dat hij een horloge als geschenk gekocht kan hebben en onrechtmatig de btw probeerde op te strijken. Maar verder?’

Mayence betwijfelt dat zijn ­cliënt kan vrijkomen. Ook voor makelaar Dejan Veljkovic en voor Laurent Denis, Bayats rechterhand, is de kans miniem.