Davy Suffeleers mag Francken vervangen in Lubbeek
Theo Francken Foto: Photo News

In het Vlaams-Brabantse Lubbeek wordt Davy Suffeleers (N-VA) waarnemend burgemeester. Hij vervangt lijsttrekker Theo Francken, die federaal staatssecretaris blijft. Huidig waarnemend burgemeester Tania Roskams wordt schepen van ruimtelijke ordening en personeel.

Dat heeft Francken zelf via Twitter bekendgemaakt. N-VA is zondag veruit de grootste partij geworden in Lubbeek. Onder leiding van staatssecretaris Francken sleepte de partij op haar eentje 9 van de 23 zetels in de wacht. Om een meerderheid te vormen, gaat N-VA samenwerken met CD&V die 4 zetels veroverde.

Lijsttrekker Francken laat zich net als de voorgaande jaren vervangen als minister. Huidig waarnemend burgemeester Tania Roskams haalde als tweede op de lijst net iets minder dan Davy Suffeleers, momenteel schepen van Sport. Die laatste zal nu de rol van waarnemend burgemeester overnemen.

Roskams schuift door naar de post van schepen van Ruimtelijke Ordening en Personeel. En voor de volledigheid, voor N-VA worden verder An Wouters schepen van Onderwijs en Economie, Pieter Verheyden schepen van Vrije Tijd en Raf De Canck schepen van Openbare Werken.

Voor coalitiepartner CD&V blijft er maar één schepenpost over. Die gaat naar huidig schepen Paul Duerinckx.