Overleden kandidaat populairder dan helft van lijstgenoten
Foto: Facebook

Vanop de op twee na laatste plaats op de kieslijst van CDH-CD&V scoorde de Molenbekenaar Christian Boone zondag beter dan de helft van zijn lijstgenoten. Opvallend, want Boone overleed tien dagen geleden.

Boone stond pas 43ste op de 45 kandidaten tellende lijst van de humanisten in Sint-Jans-Molenbeek. Een van zijn kernpunten was het ‘helpen van jongere generaties’ en het ‘uitwisselen van levenservaring om zo aan een gezamenlijke toekomst te bouwen’.

Op vrijdag 5 oktober overleed Boone onverwacht, op 87-jarige leeftijd. ‘We verliezen een vriend, een strijdmakker en een overtuigde Molenbekenaar’, zei lijsttrekker Benjamin Dalle toen.

Aangezien de kandidatenlijst toen al ingediend was, kon Boone niet meer van de lijst gehaald worden. Hij haalde uiteindelijk negentig voorkeurstemmen, waarmee hij de helft van zijn lijstgenoten achter zich laat.

Weliswaar niet genoeg voor een zitje in de gemeenteraad, aangezien CDH-CD&V maar drie zetels in de wacht sleepte in Molenbeek. Mocht Boone verkozen zijn geraakt, dan had een opvolger zijn plaats ingenomen.