Belg wordt baas bij Nivea
Stefan De Loecker. Foto: belga

De Belgische manager Stefan De Loecker wordt op 1 januari de nieuwe ceo van de Duitse multinational Beiersdorf, bekend van het cosmeticamerk Nivea.

De 51-jarige Stefan De Loecker volgt Stefan Heidenreich op als topman van Beiersdorf. Vandaag is hij er al vice-ceo, maar vanaf 1 januari komt hij aan het hoofd van de multinational.

De Loecker heeft de Belgische nationaliteit, maar werd geboren in het Duitse Siegen, in 1967. Hij studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de universiteit in Antwerpen.

Zijn carrière begon hij bij de voedingsmultinational Nestlé, eerst in België en vervolgens op het hoofdkwartier in Zwitserland en vanaf 2001 in Duitsland. In 2008 werd hij benoemd tot topman van Nestlé in Rusland.

In 2012 ruilde De Loecker Nestlé in voor Beiersdorf, eerst als manager voor het Nabije Oosten en sinds 2014 als lid van het executive managementbestuur, verantwoordelijk voor Amerika.

Hansaplast

Beiersdorf is vooral bekend van het verzorgingsproduct Nivea, maar heeft ook bijvoorbeeld de pleisters van Hansaplast, lipbalsem Labello of huidverzorgingsproduct Eucerin in portefeuille. Er werken wereldwijd meer dan 18.000 mensen voor de Duitse groep, goed voor een omzet van meer dan 7 miljard euro.