‘Poederbrief’ houdt Gentenaars in spanning
Foto: BELGA

In Gent blijft het wachten op de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. Het stembureau waar zondag een brief met wit poeder werd gevonden, is de schuldige.

Zondagavond kort na middernacht stopten de resultaten van de verkiezingen in Gent met updaten, bij 89 van de 91 getelde stembureaus. Het resultaat van de verkiezingen en de voorkeurstemmen, is daardoor maandagochtend nog steeds niet bekend. In alle andere centrumsteden en gemeenten is dat wel het geval.

‘De laatste resultaten zullen in de loop van de dag bekendgemaakt worden’, zegt Geert Allary, de kantonvoorzitter voor het hoofdtelbureau in Gent, maandagochtend aan De Gentenaar.

Zondag werd in één stembureau in Gent een stembrief gevonden met wit poeder erin. Onschadelijk, bleek. Maar door het incident moest een stembureau urenlang afgesloten worden en moesten de brieven naar een laboratorium voor analyse.

‘Die bureaus moeten nu nog geteld en goedgekeurd worden door de voorzitter’, klinkt het maandag bij Allary. Pas daarna zullen de uitslagen in Gent definitief zijn en weten de Gentenaars wie de 53 gekozenen worden in hun gemeenteraad.