Prins Harry en Meghan gaan Down Under
Foto: AP

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan zijn een officieel bezoek gestart aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland. Het gaat om hun eerste buitenlandse bezoek sinds ze in mei in het huwelijk traden.

Om 6 uur Australische tijd is hun Qantas-vlucht vanuit Londen geland in Sydney. Maar om te bekomen van de jetlag, start het officiële programma van de zestiendaagse trip pas dinsdag.

Het koppel stapt met hun reis Down Under in de voetsporen van Charles en Diana, de ouders van prins Harry. Ook hun eerste officiële reis in het buitenland was naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Op hun reis staan politieke ontmoetingen op het programma, net als een boottochtje in de haven van Sydney, een bezoek aan Taronga Zoo - inclusief knuffelen met koala’s - en een meet and greet met de bevolking aan het operagebouw.

Het voornaamste doel van de reis is het bijwonen van de Invictus Games, een paralympisch sportevenement voor gewonde militairen. Dat start zaterdag start in Sydney. Prins Harry richtte deze Spelen in 2014 op.

Het prinselijk paar brengt ook nog een bezoek aan Dubbo, een stadje in agrarisch gebied, waar de boeren erg te lijden hebben onder de droogte.

Donderdag staat een tramrit in Melbourne op het programma, gevolgd door een ontmoeting met Aboriginal rangers en een bezoek aan het toeristische Fraser Island in Queensland.