Zo brachten de BV’s in de politiek het ervan af

Een groot aantal BV’s stond op de lijsten voor deze gemeenteraadsverkiezingen. Niet alle ‘witte konijnen’ brachten het er even goed van af.

In Westerlo heeft de CD&V veertien van de 27 gemeenteraadszetels in de wacht gesleept en ziet zich zo verzekerd van een absolute meerderheid. Huidig coalitiepartner en uitdager N-VA valt terug van tien naar zes zetels. De N-VA kan wel oud-voetballer Jan Ceulemans naar de gemeenteraad sturen.

Ook acteur Filip Peeters heeft een zitje veroverd in de gemeenteraad van Boechout. Als lijstduwer van het nieuwe politieke initiatief ‘t Dorp kreeg Peeters 424 voorkeurstemmen achter zijn naam, zo blijkt uit volledige resultaten.

In de Brusselse gemeente Ganshoren haalt Pierre Kompany, vader van Rode Duivel Vincent Kompany, een goede score en wordt wellicht burgemeester.

In Affligem haalt de LB-lijst van Walter De Donder, de burgemeester van Samson, een status quo. De Donder is dus zeker verkozen, maar of het als burgemeester of als schepen is, is nog niet duidelijk.

Flikken-acteur Mark Tijsmans kreeg 2063 voorkeursstemmen op de lijst van N-VA Antwerpen, voldoende voor een zitje in de gemeenteraad.

In Dilbeek is Bob Savenberg, die van 1984 tot 1996 drumde bij Clouseau, verkozen tot gemeenteraadslid. Op de Lijst van de Burger Open VLD haalde hij 591 voorkeurstemmen en dat is voldoende voor een zitje in de gemeenteraad.

Ex-doelman Filip De Wilde is verkozen voor CD&V in Zele.

Kreuners-zanger Walter Grootaers raakte verkozen in Lier.

In de Oost-Vlaamse gemeente Horebeke werd gynaecologe Petra De Sutter verkozen voor Groen.

Zo brachten de BV’s in de politiek het ervan af
Bob Savenberg

Chris Van Tongelen, zanger van de Vlaamse muziekgroep De Romeo’s, is vanaf 1 januari 2019 gemeenteraadslid in Putte.

Ex-miss Druivenkoningin Virginie De Klippel (LB+) raakte verkozen in Meise. In Destelbergen mag voormalig Miss Belgian Beauty Eveline Hoste voor Open VLD naar de gemeenteraad.

Niet verkozen

Zo brachten de BV’s in de politiek het ervan af
Roel Vanderstukken moet politieke ambities opbergen Foto: rr

Acteur, zanger en presentator Roel Vanderstukken, die in Glabbeek de zesde kandidaat was voor SamenGroen, is niet verkozen. Hij kreeg 128 stemmen achter zijn naam, maar dat was niet voldoende om één van de twee gemeenteraadszetels te bemachtigen die SamenGroen in de wacht sleepte.

Ook Loes Van den Heuvel, alias Carmen Waterslaegers uit FC De Kampioenen, raakte niet verkozen. Zij kwam op voor Groen in Keerbergen.

FC De Kampioenen-acteur Ben Rottiers en actrice/zangeres Mitta Van der Maat konden geen zetel bemachtigen op de lijst van PVDA Antwerpen.

Ook de kersverse bondscoach van Tunesië, Georges Leekens, raakte niet verkozen voor CD&V in Oostkamp.

In Zemst raakte ex-miss Zsofi Horvath niet verkozen van CD&V.

Margriet Hermans kwam op voor de lokale OPEN VLD-lijst LB18 in Oud-Turnhout. De zangeres en tv-figuur ging voluit voor een schepenambt maar haalde onvoldoende stemmen.

Blind Getrouwd-kandidaten Mike Van Ryssel (N-VA Evergem) en Aljosja Van der Straeten (SP.A Brugge) haalden het niet.

Ook cardioloog Pedro Brugada (Open VLD) raakte niet verkozen. Hij kwam op in Oostende.