Kris Peeters geeft burgemeestersambitie op
Vanmorgen was Kris Peeters nog erg optimistisch. Foto: belga

Burgemeester? ‘Met deze uitslag is dat wat irrealistisch,’ zei hij aan de VRT.

Kris Peeters haalt met CD&V voorlopig net geen 7 procent van de stemmen in Antwerpen. CD&V verliest evenwel twee zetels in vergelijking met 2012 (toen in kartel met de SP.A).

In een eerste reactie op de VRT vond Kris Peeters dat geen slecht resultaat. Toch als hij het resultaat vergeleek met eerdere peilingen die hem op drie of vijf procent zetten. Echt blij kon hij moeilijk zijn. 'Het resultaat is wat het is.'

Zijn burgemeestersambities heeft hij al opgeborgen. 'Met dit resultaat moeten we bescheiden zijn.' Bart De Wever is nu aan zet, beseft hij. Maar met welke coalitie, dat is moeilijk. Peeters gaat ervan uit dat CD&V met deze uitslag deel kan uitmaken van een coalitie. 

'Er zijn een aantal partijen die een zeer goed resultaat hebben neergezet. Wat ons resultaat betreft gaan wij ervan uit dat wij onze rol kunnen spelen in een coalitie. Dat moet de komende uren en dagen duidelijk worden,' zei hij aan de VRT.

Dit flauwe resultaat betekent volgens Peeters (hij haalt zelfs minder voorkeurstemmen dan PVDA-kopman Peter Mertens)  zeker niet het einde van zijn loopbaan. 'De partij heeft me gevraagd mijn nek uit te steken. Gezien waar we vandaan komen, mag zeven procent er zeker zijn.'

CD&V staat opnieuw op de kaart in Antwerpen, zei hij wat later aan zijn partijgenoten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig